BOTOX STOCKHOLM

Är det dags att göra något åt rynkorna innan de blir för djupa? Eller har du provat allt mot svettningar och migrän så du vill gå på nästa steg? Botox används inte enbart till kosmetiska ändamål. Faktiskt så många som 9 av 10 behandlingar med botox är i medicinskt syfte, och används vid allt från migrän och kraftiga svettningar till muskelspasmer och kronisk smärta.

 

Här kommer vi fokusera på botox i kosmetisk användning, men vi tar även upp hur botox kan hjälpa vid migrän, kraftiga svettningar och tandgnissling. Samtliga priser och erbjudanden gäller för botox i Stockholm.


SKICKA EN FÖRFRÅGAN

1. Fyll i vilket ingrepp du är intresserad av.

2. Din förfrågan skickas till klinikerna.

3. Klinikerna tar kontakt med dig.



     Jag godkänner allmänna villkor

    Vad är botox?

    Botox är ett preparat som används som muskelavslappnande. Det hindrar nervsignaler att gå fram till muskeln och kan användas för att motverka rynkor eller i medicinsk behandling.

    Har du oönskade rynkor? Genomgå en injektionsbehandling hos Sveriges Skönhetscenter i Stockholm som utförs av professionell och erfaren personal. På salongerna används typen som kallas Dysport. Här kan du även ta del av en kostnadsfri konsultation där du får mer information om behandlingen och vilka resultat du kan förvänta dig.


    Vad är botox gjort av?

    Botoxpreparat framställs av botulinumtoxin, som i ren form är ett av världens starkaste gift. Den form som används inom plastikindustrin är extremt utspädd och är därför inte alls farlig att använda.

    Egentligen är Botox namnet på ett särskilt botulinumpreparat som används för medicinsk behandling. Det produceras och säljs av företaget Allergan som även producerar Vistabel, ett botoxpreparat som används för rynkbehandling.

    Andra botoxprodukter är Dysport, Azzalure, Xeomin, NeuroBloc och Myobloc. Samtliga typer har olika områden de är särskilt effektiva, Till exempel är Vistabel, Dysport och Azzalure effektiva på rynkor i ansiktet, Dysport används även vid behandling av hyperhidros (kraftiga svettningar) medan NeuroBloc och Myobloc används medicinskt mot till exempel smärta och muskelspasmer.


    Hur mycket kostar botox?

    Botox varierar väldigt kraftigt i pris mellan olika behandlare. För kosmetisk behandling på ett område (glabella, kråksparkar, panna etc.) startar priserna på 1 500 kr hos vissa plastikkliniker, och hos andra startar priserna på 5 000 kr för samma behandling.

    Genom att använda vårt kontaktformulär får du kontakt med flera plastikkliniker och kan göra ett val som både sparar pengar och ger dig ett resultat du blir nöjd med. Om du behandlar flera områden samtidigt erbjuder vissa behandlare ett förmånligare pris.

    För medicinska behandlingar är priserna som följer:
    Armsvett/hyperhidros:: Startpris varierar mellan 4 000 och 10 000 hos olika kliniker.
    Migrän&spänningshuvudvärk:
    : Kostnad mellan 2 500 och 7 000 kr.

    Tandgnissling/bruxism:
    : Pris mellan 4 000 och 7 000 kr.


    Var i ansiktet kan man ha botox?

    Du kan använda botox i praktiskt taget hela ansiktet, men var det används beror på vilket problem du vill åtgärda. Botox kan användas både för kosmetiskt och medicinskt bruk, i ansiktet eller andra kroppsdelar.


    Hur länge håller botox?

    Effekten efter botox sitter i ungefär 3 till 6 månader, och efter varje behandlingstillfälle förlängs verkan av injektionerna. Det vanliga är att upprepa behandlingen var fjärde månad.


    Varför är botox farligt?

    Botox är inte farligt, det händer mycket sällan att man får någon slags komplikation efter injektionerna. En komplikation kan vara att injektionen sprids under huden och påverkar andra muskler än de som avsågs från början. Detta kan undvikas om du inte masserar eller trycker på området för injektionen under de första dagarna.

    Eftersom kroppen bryter ner botulinumet i injektionerna så det försvinner efter tre till sex månader, så inga bieffekter är permanenta.


    Du kan få blåmärken, rodnad eller en viss svullnad, men blåmärkena försvinner efter ungefär en vecka och rodnad och svullnad efter några dagar.


    När får man träna efter botox?

    Du bör ta det lugnt det första dygnet efter injektionerna, sedan är det okej att börja träna som tidigare. Under den första tiden ska du aktivera musklerna i det område där injektionerna gjorts, men inte massera eller trycka på dem. Att massera kan leda till att det sprider sig och påverkar andra områden än det avsedda.

    Om du gjort injektioner för att stoppa kraftig svettning kan det vara bra att inte göra aktiviteter som framkallar mycket svett, detta för att ge ämnet tid att verka.


    Hur lång tid tar det innan botox börjar verka?

    Du ser resultat efter botoxbehandling inom några dagar eller upp till ett par veckor. Efter din första behandling bokas ett återbesök för att se om det behövs ytterligare injektioner för att uppnå önskad effekt.


    När ska man börja med botox?

    Botox har dålig verkan om det är rynkor som går på djupet. Det vanliga är att börja när man ser de första tecknen på rynkor, omkring 30-årsåldern. Om du har djupa rynkor och vill göra något åt dem är det fillers som är lösningen.


    Kan man sola efter botox?

    Du bör vänta en vecka med sol och bastu efter botoxbehandling.


    Finns det botox på burk?

    Nej, inga resultat som visar att det har effekt att stryka på botox på huden. Anledningen till att botox har effekt är att det läggs på precis rätt ställe och därför hindrar signaler att skickas från nerv till muskel. Precision är avgörande, vilket talar emot att botox i krämer skulle fungera.

    Däremot kan fuktgivande krämer, solskyddsfaktor och omsorg om din hud också motverka rynkor. Botox är ett alternativ när ovanstående faktorer inte har önskad effekt.


    Kan man använda botox när man är gravid?

    Nej, du får inte använda botox när du är gravid, inte heller när du ammar.


    Kan man ha botox i läpparna?

    För att motverka rynkor i läpparna kan man injicera botox i området omkring läpparna, om det istället är förstoring som önskas är det fillers som är lösningen.